§ 20-spørgsmål S 913 Om at vilkårene for borgere med handicap står til at blive forringede med handicapaftalen af 2. maj 2024.

Til: Finansminister Nicolai Wammen (S)
Dato: 03-05-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 03-05-2024
Endelig besvarelse 08-05-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren enig i, at regeringen kunne have undgået den situation, at vilkårene for borgere med handicap nu står til at blive forringet med handicapaftalen af 2. maj 2024, så der i stedet kan blive flere ressourcer til de andre velfærdsområder, hvis ikke regeringen havde prioriteret at sænke skatten til velhavende danskere, men i stedet for samlet set havde prioriteret penge til velfærd?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren ønsker specifikt, at finansministeren svarer på spørgsmålet, henset til at det finansministerens ressort dels at forhandle de årlige økonomiaftaler med kommuner og regioner, dels at finansministeren i kraft af bl.a. sin formandspost i regeringens økonomiudvalg spiller en væsentlig rolle for de overordnede politisk-økonomiske prioriteringer, regeringen foretager sig, og som spørgsmålet netop drejer sig om.
Dokumentdato: 03-05-2024
Modtaget: 03-05-2024
Omdelt: 03-05-2024

Er ministeren enig i, at regeringen kunne have undgået den situation, at vilkårene for borgere med handicap nu står til at blive forringede med handicapaftalen af 2. maj 2024, så der i stedet kan blive flere ressourcer til de andre velfærdsområder, hvis ikke regeringen havde prioriteret at sænke skatten til velhavende danskere men i stedet for samlet set havde prioriteret penge til velfærd?

Er ministeren enig i, at regeringen kunne have undgået den situation, at vilkårene for borgere med handicap nu står til at blive forringede med handicapaftalen af 2. maj 2024, så der i stedet kan blive flere ressourcer til de andre velfærdsområder, hvis ikke regeringen havde prioriteret at sænke skatten til velhavende danskere men i stedet for samlet set havde prioriteret penge til velfærd? (pdf-version)
Html-version