Ugeplan for Folketinget 6. maj - 12. maj 2024 (Uge 19)

Udkast
26. april 2024 Lovsekretariatet
3. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven. (Anvendelse af digitale redskaber i dagtilbud og private pasningsordninger). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om dansk udtrædelse af Energichartertraktaten (ECT). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren (Lars Aagaard))
2. behandling af forslag til lov om ændring af vandsektorloven, lov om vandforsyning m.v., lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. og lov om kommuners afståelse af vandselskaber. (Styrkelse af økonomisk tilsyn og takstkontrol m.v. i vandsektoren). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Forlængelse af de udvidede frihedsgrader om afkortning af skoleugens længde og målsætningen om fuld kompetencedækning i skoleåret 2024/25). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forberedende grunduddannelse, lov om institutioner for forberedende grunduddannelse, lov om kommunal indsats for unge under 25 år og forskellige andre love. (Mere fleksible rammer til at tilrettelægge forberedende grunduddannelse, smidigere overgang til den forberedende grunduddannelse m.v.). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Hjemtagelse af elevstøtte og præcisering af tilskudsbetingelser). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om anlæg af en 3. Limfjordsforbindelse. (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om udbygning af E20 Amagermotorvejen. (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om velfærdsaftaler på ældreområdet. (Forlængelse af velfærdsaftalerne på ældreområdet). (Af ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer m.v., lov om krigsmateriel m.v. og lov om jagt og vildtforvaltning. (Strammere kontrol med våbentilladelser, øget sikkerhed ved besiddelse af våben og opbevaring af ammunition m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af 1 lovforslag fra justitsministeren (euforiserende stoffer).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at undersøge EU-rettens overholdelse af grundloven. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at støtte Storbritanniens forslag om etablering af udrejsecenter i Afrika. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af 1 lovforslag fra udlændinge- og integrationsministeren (ophold for udlændinge som arbejder indenfor områder med mangel på arbejdskraft).
1. behandling af 5 lovforslag fra skatteministeren (co2e-emissioner, kuldioxid afgift af visse energiprodukter, passagerafgift på flyrejser, minimumsbeskatningsloven og ejendomsvurderingsloven).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at landbruget selv skal dække omkostningerne ved sygdomsudbrud i dyreproduktionen. (Af Carl Valentin (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om statsligt udpegede energiparker. (Af ministeren for byer og landdistrikter)
Bemærk: Ændret udvalg i forhold til ressortminister.
Der kan forventes yderligere behandlinger.
L 175 og L 176 sambehandles.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af kravene til det kommunale beredskabs reaktionstider fra afgangstider til responstider. (Af Mike Villa Fonseca (UFG))
1. behandling af 1 lovforslag fra klima-, energi - og forsyningsministeren (særskilte tidspunkter for investeringsscreening).
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter klokken 13.00.
1. behandling af forslag til lov om ændring af SU-loven. (Reform af SU-systemet på det videregående uddannelsesområde). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en arbejdsgruppe om su som udeboende for studerende på ungdomsuddannelser. (Af Mads Olsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en arbejdsgruppe til undersøgelse af renteniveauet på su-lån og -gæld. (Af Sofie Lippert (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger. (Fritagelse for genansøgning om boligstøtte efter bortfald på grund af Landsbyggefondens tilskud til midlertidige huslejenedsættelser). (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om anlæg af ny vejforbindelse mellem Tingbjerg og Husum i Københavns Kommune. (Af social- og boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om fravigelse af begrænsninger for anvendelsen af dele af arealerne i det almene boligområde Tingbjerg/Utterslevhuse i Københavns Kommune. (Af social- og boligministeren)
1. behandling af 2 lovforslag fra social- og boligministeren (magtanvendelse og internationale adoptioner).
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Torsdag den 9. maj 2024
Intet møde - Kr. Himmelfartsdag.
Fredag den 10. maj 2024
Intet møde.